Sabtu, 25 Juli 2020

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 8 SD (Semester Genap)

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 8 SD (Semester Genap)


Soal UAS Bahasa Bali Kelas 8 SD (Semester Genap)



Indayang pilih silih tunggil pilihan A, B, C , utawi D sane pinih patut. 


Indayang uratiang puisi ring sor puniki!

      Bali di hati
Bali asri, Bali lestari
Masunar galang kadi matan ai
Megesir gigis kadi angin segarane
Girang, Liang kerasa di hati
Ritatkala yowanane pada kukuh meagama
Setata raket sekadi kabut Kintamani
Mautsaha ngerajegang Bali
Ngelestariang budaya Bali
Lan ngrestiti ring Hyang Widhi


1. Napi murdan puisi ring ajeng…………..
    a. Bali lestari
    b. jagat Bali
    c. Bali asri
    d. Bali di hati


2. Yening rereh puisi ring ajeng ngeranjing ring kesusastraan Bali…………..
    a. tengahan
    b. anyar
    c. purwa
    d. tradisional


3. Sapunapi kahanan jagat Baline manut puisi ring ajeng…………..
    a. mabesikan 
    b. asri lan lestari
    c. masunar
    d. kaon


4. Yening uratiang sajeroning wirasa, puisi ring ajeng medaging indik…………..
    a. tresna asih
    b. keasrian
    c. kesengsaraan
    d. sosial budaya


5. Unteng utawi tema sajeroning tata wangun puisi Bali Anyar ngeranjing ring sajeroning unsur…………..
    a. ekstrinsik
    b. intrinsik
    c. puitis
    d. dramatis



6. Semu utawi tata wedana patut kaanutang majeng ring watak utawi suksman daging puisi sane kawacen kawastanin…………..
    a. wirama
    b. wirasa
    c. semita
    d. wiraga


7. Tetikesan rikala ngawacen puisi, ngenenin indik gaya gerakan tubuh patut kaanutang taler ring kawentenan semitone, antuk pidabdab sakadi: mamargi, malinggih, matimpuh miwah sane tiosan kawastanin…………..
     a. wirama
     b. wirasa
     c. semita
     d. wiraga


8. Tantri sane akehan kasarengin antuk baburon masuku pat, sakadi macan, kambing, cicing, jaran miwah sane tiosan kawastanin tantri…………..
    a. Nandaka Harana
    b. Pisaca Harana
    c. Manduka Prakarana
    d. Dyah Tantri


9. I yuyu kaurip olih Ida Padandha. Kruna ” kaurip “ tungkalikannyane…………..
     a. kaidupang
     b. kepademang
     c. kapiara
     d. keambil
 
10. Yening selehin telitik tata wangun puisi Bali Anyar wenten ngenehin indik instrinsik lan ekstrinsik. Sane medaging indik instrinsik ring puisi Bali Anyar inggi punike…………..
     a. unteng (tema)
     b. diksi (pilihan kruna)
     c. bait lan larik (baris)
     d. sajak


11. Aksara sane ngranjing ring sorohing Aksara wresastra inggih punika abjad aksara Baline sane mejumlah…………..
     a. roras
     b. plekutus
     c. selikur
     d. lebak


12. Ring sor punika sane kawastanin pengangge suara ring aksara Bali…………..
     a. tedong, ulu, suku, taleng, taleng tedong, pepet
     b. nania, guwung, gantungan la
     c. cecek, surang, bisah, adeg-adeg
     d. cecek, tedong, bisah, gantungan la


13. Kruna Pejeng yening kasurat antuk aksara Bali Wresastra wenten kadagangin pegangge suara, sane kawastanin…………..
     a. suku
     b. taleng
     c. pepet
     d. ulu


14. Kruna Badeng yening kasurat antuk aksara Bali Wresastra wenten kadagangin pegangge tengenan, sane kawastanin…………..
     a. suku
     b. taleng
     c. pepet
     d. ulu


15. Ritatkala ngwacen puisi Bali Anyar, wenten uger-uger sane patut keresepang inggih punika wirasa, wirama, wiraga miwah semita. Rikala jagi ngwacen puisi, pinih ajeng patut karesepang suksman puisi utawi penjiwaan sane kebaos…………..
     a. wirama
     b. wirasa
     c. semita
     d. wiraga


16. Intonasi pateh sekadi suara lantang, bawak, tegeh, endep, mangda puisi sane kabaktayang prasida mataksu, punika kawastanin …………..
     a. wirama
     b. wirasa
     c. semita
     d. wiraga


17. Gaya utawi gerakan tubuh patut kaanutan taler ring kawentenan semitane kawastanin …………..
      a. wirama
      b. wirasa
      c. semita
      d. wiraga


18. Basa alus sane keanggen ngalusang dewek pedidi nika ngranjing basa …………..
      a. ASI (alus singgih)
      b. ASO (alus sor)
      c. BK (basa kasar)
      d. AMI (alus mider)


19. Kruna cangcang, ring aksara Bali patutnyane nganggen …………..
     a. cecek
     b. gantungan ra
     c. surang
     d. nga lan gantungan ca


20. Kruna Pacung, ring aksara Bali patutnyane nganggen …………..
     a. suku lan cecek
     b. gantungan cu
     c. surang
     d. bisah


21. Ring sor punika sane kawastanin pengangge tengenan ring aksara Bali…………..
     a. tedong, ulu, suku, taleng, taleng tedong, pepet
     b. nania, guwung, gantungan la
     c. cecek, surang, bisah, adeg-adeg
     d. cecek, tedong, bisah, gantungan la


22. Kruna ” tegeh“ tungkalikannyane inggih punike…………..
     a. lantang
     b. bawak
     c. endep
     d. baduur


23. Cerita sane lantang satuannyane kirang ring 10.000 kruna, nuturang paindikan wantah apaos kawastanin…………..
     a. satua lantang
     b. satua bawak
     c. drama
     d. puisi


24. Ni Made Stuti majuan pancing sebilang wai.  Paribasa majuan pancing artinnyane …………..
      a. rajin
      b. sombong
      c. males
      d. demen ngeling


25. I Bagong mataluh nyuh teken timpal-timpalne.  Paribasa mataluh nyuh artinnyane…………..
      a. baik
      b. sombong
      c. males
      d. aluh metimpal
 
26. I Sri Wahyuni nu dogen mejempong bebek ngajak memene. Majempong bebek artinnyane …………..
     a. manja
     b. ngambul
     c. nunas jinah
     d. males


27. Rugi ngajahin I Wayan, kadi rase ngajahin bebek ngelangi. Lengkare punika kawastanin…………..
      a. bladbadan
      b. sesawangan
      c. sesongan
      d. cecimpedan


28. Lengkare “Ape ke anak nembak bataran kenaine cunguhne?” kawastanin…………..
      a. bladbadan
      b. sesawangan
      c. sesongan
      d. cecimpedan


29. Munyine ngucikcak buka bacicane: ujanan, lengkare punika kawastanin…………..
     a. bladbadan
     b. sesawangan
     c. sesongan
     d. cecimpedan


30. Arti bladbadan “mekamben disunduk” inggih punika…………..
     a. nganggen kamen
     b. nganggen pengangge
     c. meseselan
     d. liang 


31. Gagendingan meong-meong, putri cening ayu, nika ngranjing sekar…………..
     a. sekar agung
     b. sekar madya
     c. sekar alit
     d. sekar rare


32. Carita sane nyeritayang silah-silah silih sinunggil historiografi tradisional sane marupa karya sejarah kabaos…………..
     a. cerpen
     b. babad
     c. pupuh
     d. gancaran


33. Siape makruyuk nyiriang suba galang kangin. Galang kangin ngranjing ring kruna…………..
     a. kruna dwi sama lingga
     b. kruna dwi samatra
     c. kruna satma tan papadan
     d. kruna satma papadan


34. Ringkesan tradisional sane keanggen ngringkes kruna kabaos…………..
      a. aksara anceng
      b. akronim
      c. singkatan
      d. ringkesan


35. Mejoan bebek pejalan Made Kaler mare nepukin anak sane bajang jegeg. Napi arti bladbadan majoan bebek ring lengkare punika…………..
      a. becat
      b. adeng-adeng
      c. nyelisih
      d. malaib


36. Tekhnik ngwacen pidarta minakadi…………..
      a. milihin kruna
      b. menghafal
      c. nganggen teks
      d. nyutetang bebaosan


37. Rikala makarya pidarta, pah-pahan sane patut kadagingin irika inggih punika …………..
      a. purwaka, pidaging, penguntat
      b. wirama, daging, jeda
      c. pelafalan, pemahbah, jeda
      d. pemahbah, pidaging. pelafalan


38. Ida anake Agung matumbasan ring pasar. Lengkara ring luur ngranjing ring basa…………..
     a. alus singgih
     b. alus mider
     c. alus sor
     d. alus madya


39. Lengkara sane rumasuk ring lengkare alus sor…………..
     a. Biang tiange kari ngajeng
     b. I Nyoman dibi melancaran ke Kuta
     c. Ratu Prande sampun lebar
     d. I Putu mebelanje di peken


40. Tetujon iraga masekolah mangda ngamolihang kaweruhan. Kruna kaweruhan artin ipun ………….. sajabaning (kecuali).
      a. ilmu pengetahuan
      b. kauningan
      c. kawikanan
      d. kesaktian




Soal Ulangan Bahasa Bali Semester Genap 2020

# UAS Bahasa Bali 2020

Ingin mendapatkan soal-soal terbaru, silahkan Kontak Web



Kunci Jawaban

No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
1
D
11
B
21
C
31
C
2
B
12
A
22
C
32
B
3
B
13
B
23
B
33
C
4
B
14
C
24
C
34
A
5
A
15
B
25
B
35
C
6
B
16
C
26
B
36
D
7
D
17
D
27
C
37
A
8
A
18
B
28
D
38
A
9
B
19
A
29
B
39
B
10
A
20
A
30
C
40
D

Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2020 Tempat Berbagi Informasi | All Right Reserved