Sabtu, 25 Juli 2020

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 7 SD (Semester Genap)

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 7 SD (Semester Genap)


Soal UAS Bahasa Bali Kelas 7 SD (Semester Genap)


Indayang pilih silih tunggil pilihan A, B, C , utawi D sane pinih patut.

Wacen satue utawi cerpen Bali Anyar ring sor!


 I Buta Teken I Rumpuh
        Di Desa anu ada anak tiwas panyamaan ajake dadue. Ane kelihan buta ane cerikan rumpuh krana keto ajake dadue ten nyidayang nyemak gae, di kenkene awai penyamaan ento tuara madaar.

        Sedek dina anu ngomong I Rumpuh “ Beli jalan luas ka umah-umah anake ngidih-ngidih tusing baan icang naenang basang seduk”. Kenkenang Beli ngalih ambah-ambahan beli tuara ningalin apa-apa. Cai masih tuara nyidang majalan awak lumpuh, “ Pasaut beline, “ kene pepineh icange. Beli tusing ningalin apa-apa nanging kereng majalan. Batis icange rumpuh nanging paningalan icange cedang. Yen beneh munyin icange, gandong icang Beli, nyanan icang nujuhin ambah-ambahan “keto I Rumpuh masaut.


1. Murdan satue Bali ring ajeng …………..
        a. di Desa
        b. I Buta Teken I Rumpuh
        c. I Buta
        d. I Rumpuh


2. Ane madan rumpuh inggih punike…………..
       a. tusing nyidaang mejalan
       b. anak sane dueg
       c. tusing nyidaang ningalin
       d. anak ngidih-ngidih


3. Sapesire sane nujuhin ambah-ambahan …………..
       a. I Buta
       b. I Rumpuh
       c. Bendesa Adat
       d. Bli Made


4. Silih sinunggil historiografi tradisional sane marupa karya sejarah kabaos …………..
       a. cerpen
       b. pupuh
       c. babad
       d. gancaran



5. Basa Bali sane kaanggen nyinggihang sang sane patut kasinggihang kawastanin basa napi…………..
        a. ASI (alus singgih)
        b. ASO (alus sor)
        c. AMA (Alus Madya)
        d. AMI (alus mider)



6. Basa alus sane kaanggen ngalusang dewek pedidi nika ngranjing basa napi …………..
        a. ASI (alus singgih)
        b. ASO (alus sor)
        c. AMA (Alus Madya)
        d. BK (Basa Kasar)


7. Bali sane kaanggen nyurat bahasa sansekerta utawi kawi kawastanin …………..
        a. Wresastra
        b. Swalalita
        c. Modre
        d. Wicaksana


8. ” Ngadol busung nike, Luh” lengkare punike madan basa…………..
        a. alus
        b. kasar
        c. singgih
        d. mider


9. Sane ngremba Warisan Budaya Dunia Kawastanin …………..
        a. Perpustakaan
        b. UNESCO
        c. PHDI
        d. PSSI


10. Soroh satue utawi satua bawak kasorohang kasusastraan…………..
        a. Bali Aga
        b. Bali Purwa
        c. Bali Anyar
        d. Bali Kuno



11. Sane kawastanin unsur intrinsik ring Cerpen Baline punika ring sor…………..
        a. alur cerita, tema
        b. konsep
        c. kruna alus sor
        d. kruna alus singgih


12. Sane kawastanin cerpen Bali inggih punika …………..
        a. Satue Bawak sane ngangen Lengkara Mabasa Bali
        b. Carita Panjang sane ngangen Lengkara Mabasa Bali
        c. Carita bawak sane nenten nganggen Basa Bali
        d. Carita panjang sane nganggen Basa Indonesia


13. Aksara sane kaanggen nyurat kadiatmikan utawi kesaktian kawastanin …………..
        a. Modre
        b. Wijaksara
        c. Swalalita
        d. Wresastra


14. Guru wisesane ngrincikang pidabdab ngrajegang budaya Bali. Kruna sane magaris punika mateges …………..
        a. anak alit-alit
        b. truna – truni
        c. penglingsir
        d. pemerintah


15. Bebaosan sane dagingnyane indik ajahan sastra agama hindu kabaos…………..
        a. dharma wacana
        b. sambrama wacana
        c. dharma tula
        d. dharma suaka



16. Napi dados sajeroning irage ngaryanin cerpen Bali ngangge Basa Indonesia …………..
        a. dados
        b. nenten
        c. dados akidik
        d. makesami pelih


17. Ring sor puniki, unsur intrinsik sane nyaritayang permasalahan kawastanin…………..
        a. konflik
        b. pemahbah
        c. alur cerita
        d. basa



18. Ring sor puniki  soroh sane kawastanin Prosa …………..
        a. pantun
        b. cerpen
        c. alur cerita
        d. puisi



19. Napi artine Tema ring cerpen Bali?…………..
       a. unteng pikayunan utawi ide pokok sane katlarang olih sang kawi utawi pengarang ring sajeroning karya sastra.
       b. alur carita sane nyaritayang murdan cerpen punika
       c. Iiggih punika manusa utawi beburon sane pinaka pragina sane kaceritayang ring sajeroning karya sastra olih sang kawi
       d. inggih punika Wicara-wicara sane mabuat marupa konflik ring pamargin karya sastra sane kaceritayang olih sang kawi ring jeroning karya sastrannyane.


20. Ring alur Cerita cerpen wenten telu alur, napi manten sorohnyane …………..
        a. alur maju, alur mundur, alur gabungan
        b. alur madya, 
        c. alur gabungan lan alur madia
        d. alaur maju lan alur madya


21. I Nyoman masawitra teken I Made, Masawitra artine …………..
        a. Manyama
        b. Makaluarga
        c. Matimpal
        d. Mamusuh


22. I Goak madan soroh…………..
        a. beburon
        b. taru
        c. manusa
        d. memedi


23. Yening wenten anak madaya corah pasti lakar nemu …………..
        a. bahagia
        b. sengkala
        c. pahala
        d. rahayu


24. I Kedis Cangak setate madaya sane kaon. Kruna kaon tungkalikane…………..
       a. becik
       b. kasar
       c. jelek
       d. keras


25. Sampun rauh ting tengahin arungan, saget rauh angin baret pisan. Kruna arungan len arosne …………..
       a. sungai
       b. segara
       c. hutan
       d. kerungu


26. Karangan utawi kekawin sane mawasta prosa kawastanin …………..
        a. gancaran
        b. puisi Bali anyar
        c. puisi Bali Parwa
        d. kekawin


27. Ubuhan sane patut angonang …………..
        a. kedis
        b. celeng
        c. siap
        d. sampi


28. Ane dados oraang aijeng inggih punike…………..
       a. jagung
       b. ubi
       c. biu
       d. ceruring


29. Ane dados oraang akelan inggih punike…………..
       a. biu
       b. jaje
       c. tipat
       d. taluh


30. Kruna korona yan surat antuk aksara bali patutne…………..
       
   BAHASA BALI KELAS 7


31.
BAHASA BALI KELAS 7
   surat antuk aksara latin, inggih unika…………..
        a. kuku nandi bali
        b. kaki dadi kuli
        c. nuju kebali asri
        d. kukune daki gati



32.
BAHASA BALI KELAS 7
   surat antuk aksara latin, inggih unika…………..
        a. gumine sampun kaon
        b. bumine bise patut
        c. gumine sami patut
        d. bumine sami alus


33. Kruna kawangen yan parakang nganutin kruna linggan ipun…………..
        a. ka +  wangi + an
        b. ka +  wang + en
        c. ka +  wa  + ngi + an
        d. ka +  wa + ngen


34. Celana I Ketut gantut. Kruna lingga celana polih pengiring ne dadosne…………..
        a. celane
        b. celanane
        c. necelane
        d. celanene


35. Lengkare puniki sane patut polih pengater ma, inggih punike…………..
        a. kedise makeber ke carike
        b. I made numbas nasi
        c. masyarakate sampun jangkep
        d. I cangak sampun mati


36. Lengkare puniki sane patut polih selselan um, inggih punike…………..
        a. gumanti nyanan ten ujan
        b. umahe sampun pragat
        c. I Dadong meli jaum
        d. bajune umbahe di tukade


37. Risampun surup surya sami raris munggah kabanawi. Surup surya len raosne...............
        a. semengan
        b. sanje
        c. tengai
        d. peteng


38. Iraga dados jatma Bali sepatutne ngajegang budaya Baline. Kruna ajegang mateges …………..
        a. jejegang
        b. surudang
        c. lestariang
        d. raketang


39. Tiang jani suba bisa mamaca aksara Bali, kruna tiang kasorohang kruna...............
        a. pangentos
        b. aran
        c. kria
        d. wilangan



40. I meme ngulat tipat nenem kelan, kruna nenem kasorohang kruna...............
        a. pangentos
        b. aran
        c. kria
        d. wilangan





Soal Ulangan Bahasa Bali Semester Genap 2020

# UAS Bahasa Bali 2020

Ingin mendapatkan soal-soal terbaru, silahkan Kontak Web



Kunci Jawaban 

No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
1
B
11
A
21
A
31
D
2
A
12
A
22
A
32
C
3
B
13
A
23
B
33
A
4
C
14
D
24
A
34
B
5
A
15
A
25
B
35
A
6
B
16
A
26
B
36
A
7
B
17
C
27
D
37
B
8
D
18
D
28
C
38
C
9
B
19
A
29
C
39
C
10
A
20
A
30
B
40
D

Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2020 Tempat Berbagi Informasi | All Right Reserved