Sabtu, 25 Juli 2020

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 4 SD (Semester Genap)

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 4 SD (Semester Genap)


Soal UAS Bahasa Bali Kelas 4 SD (Semester Genap)


Indayang pilih silih tunggil pilihan A, B, C , utawi D sane pinih patut.



Wacen pupuh ring sor!

     Saking tuhu manah guru
     Mituturin cening jani
     Kaweruhe luir senjata
     Ne dadi prabotang sai
     Kaanggen ngaruruh merta
     Saenun ceninge urip

1. Pupuh ring ajeng kaboas pupuh…………..
        a. ginada
        b. ginanti
        c. sinom
        d. pucung

2. Guru ane ngajahin cerik-cerike di sekolah kaucap guru…………..
        a. rupaka
        b. pengajian
        c. wisesa
        d. swadyaya


3. I Made Modra jani suba mayusa pesasur tiban. Pasasur yen tulis aji angka…………..
        a. 25
        b. 30
        c. 35
        d. 40

4. Sane madan wilangan telung benang, inggih punika…………..
        a. 70
        b. 25
        c. 75
        d. 50

5. Pekaseh di desan tyang polih sumbangan setimaan bibit gabah, Kruna wilangan setimaan, yening tulis antuk angka inggih punika…………..
       a. 25
       b. 45
       c. 50
       d. 75


6. Sane mangkin rahina redite, yening bin telun rahina …………..
       a. soma
       b. anggara
       c. buda
       d. sukra


7. Sane mangkin rahina saniscara, dinane dibi rahine …………..
        a. wrespati
        b. anggara
        c. redite
        d. sukra


8. Yening rahinan purnama lan tilem muride nganggo udeng. Udeng raos alusne …………..
        a. wastra
        b. kuaca
        c. destar
        d. songkok



9. Rahina Galungan semeton sami nganggen wastra sane anyar. Wastra len raosne …………..
        a. udeng
        b. baju
        c. kamen
        d. songket


10. Uli cenik I Mongkeg tusing bisa ngomong kanti jani, ento krana ia orahanga …………..
        a. bongol
        b. kolok
        c. rumpuh
        d. pikun


11. I Pekak sampun miragi ortine punika. Miragi len raosne…………..
        a. melihat
        b. mendengar
        c. mencicipi
        d. menyentuh


12. Dadong titiange ngwehin jinah iwawu. Ngwehin len raosne…………..
        a. menerima
        b. memberi
        c. meminta
        d. membuang


13. Panak Jaran madan…………..
        a. wiwi
        b. godel
        c. kucit
        d. bebedag


14. Siap ane muani suba wayah madan…………..
        a. pitik
        b. pengina
        c. manuk
        d. siap muani


15. Taluh sane nenten dados lekad (berek) madan…………..
         a. usak
         b. semuwuk
         c. taluh bengu
         d. taluh siap


16. Bapan tyange numbas buku duang lusin. Sane madan duang lusin inggih punika…………..
        a. 12
        b. 24
        c. 20
        d. 21


17. Sane dados orahang buta, lamor, sero, inggih punika…………..
        a. batis
        b. lime
        c. bibih
        d. peningalan


18. Timpal tyange nyumbang…………. abarung. Sane madan abarung inggih punika…………..
        a. sampi
        b. gong
        c. suling
        d. umah


19. Luh Made limane sengkok. Kruna sengkok len raosne…………..
        a. halus
        b. cacat
        c. rapi
        d. mulus


20. Tukang kayune jagi ngenteb punyan nyuh…….. di tegale. Sane patut antuk nyawis kruna wilangan punyan nyuh inggih punika…………..
        a. apuun
        b. amuncuk
        c. apahpah
        d. arence


21. Jukut ares rasane jaen gati. Jukut ares malakar aji…………..
        a. gedebong
        b. timbul
        c. nangka
        d. punyan nyuh


22. Adin tyange demen sajan ngeling. Kruna ngeling tungkalikane…………..
        a. sebet
        b. demen
        c. kedek
        d. liang


23. Sebilang rahina soma ia nyilih buku diperpustakaan. Nyilih tungkalikane…………..
        a. ngidih
        b. numbas
        c. nagih
        d. nguliang


24. I Meme ngadep saang ka peken. Kruna saang maguna anggen…………..
        a. mejejaitan
        b. nyakan
        c. mepayas
        d. tetani


25. Pangangge surang tongosne di……….…aksara.
        a. tengah
        b. baduur
        c. di beten
        d. di samping


26. Pangangge bisah tongosne di……….…aksara.
        a. tengah
        b. baduur
        c. di beten
        d. di samping


27. Anake sane dueg ngae blakas, tiuk, soroh prabot madan……….….
        a. dalang
        b. pande
        c. gegendong
        d. panabuh


28. Dalang inggih punika geginane……….….
        a. megambel
        b. ngigelang wayang
        c. nyalanang kapal
        d. ngajahin murid


29. Buron sane mebatis papat……….….
        a. siap
        b. sampi
        c. kedis
        d. legu


30. Meme bapa di jumah madan……….….
        a. guru pengajian
        b. guru rupaka
        c. guru wisesa
        d.     guru Swadyaya




Soal Ulangan Bahasa Bali Semester Genap 2020

# UAS Bahasa Bali 2020

Ingin mendapatkan soal-soal terbaru, silahkan Kontak Web




Kunci Jawaban

No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
1
B
11
B
21
A
2
B
12
B
22
C
3
C
13
D
23
D
4
C
14
C
24
B
5
B
15
B
25
B
6
C
16
A
26
D
7
D
17
D
27
B
8
C
18
B
28
B
9
C
19
B
29
B
10
B
20
A
30
B


Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2020 Tempat Berbagi Informasi | All Right Reserved