Sabtu, 25 Juli 2020

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 3 SD (Semester Genap)

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 3 SD (Semester Genap)


Soal UAS Bahasa Bali Kelas 3 SD (Semester Genap)


Indayang pilih silih tunggil pilihan A, B, C , utawi D sane pinih patut.


Pitutur Ayu
      Kacerita ade anak ngelah pianak muani patpat. Makapatpat tara nyak ngidepang pengajahan reramane. Sedek dina anu bapanne ngaukin pianakne makapatpat, tumuli tuturine kene; ih cening ajak mekejang, jani cening sube pada truna buine siteng-siteng tinggalin bapa. Nanging ada ane sebetang bapa, bane cening tuara rukun menyama. Jani cening lakar andeang bapa buka sampate. Ne ada sampat apesel, indayang tigtigang. Nyen ye bise ngelungang, lakar upahin bapa sepeda jengki. Lantas pianakne makapatpat selegenti nigtigang sampate ento, nanging tusing ade ane nglungang nang akatih.

      Ditu bapane buin makruna, nah cening ajak mekejang dagingne cening tusing ade ane nyidayang ngelung sampate ento. Nah yening cening bise patuh menyame buka sampate ene sinah cening pacang rahayu manyama. Nah tegarang jani embus talin sampate ene. Jani sinah aluh baan cening ngelung, ngawit jani bapa ngidih teken cening, eda buin megerengan dogen, sampate ento anggon contoh apang cening nemu rahayu.

      Keto pitutur bapane teken pianakne makapatpat . Ngawit ento ia mara ngidayang patuh manyama ngidepang pitutur bapane.


1. Nyen ane mapitutur satuane baduur…………..
        a. pitutur ayu
        b. pekakne
        c. pianakne
        d. bapanne


2. Ape upahne yening mersidayang ngelungan sampate ento…………..
        a. sampat
        b. sepeda jengki
        c. sepeda motor
        d. pianak patpat


3. Ape krana pianakne makapatpat tuturine…………..
        a. rukun manyama
        b. tusing rukun manyama
        c. adung menyama
        d. patuh manyama


4. Kenken pianakne ngawit dinane ento…………..
        a. nyidayang patuh manyama
        b. indayang nigtigang manyama
        c. megerengan dogen
        d. tusing adung menyama


5. Ketut Wage anteng melajah. Anteng tungkalikanne.…………..
        a. demen
        b. mayus
        c. rajin
        d. setata


6. Mata orahange peceng, lima orahange …………..
        a. perot
        b. buta
        c. sengkok
        d. bongol


7. Ane orahange bongol inggih punika…………..
        a. mata
        b. batis
        c. kuping
        d. bibih


8. Lega jani kenehne maan melali. Lega len raosne…………..
        a. demen
        b. sebet
        c. sedih
        d. uyut


9. Semengan pesan I Bapa suba magarapan di carike. Magarapan len raosne…………..
        a. medagang
        b. meblanja
        c. melali
        d. magae


10. Made Rai kacunduk ajak timpalne. Kacunduk len raosne…………..
        a. matepuk
        b. meuyutan
        c. megedegan
        d. memusuh


11. I Pekak ngubuh sampi limang ukud. ngubuh len raosne…………..
        a. meli
        b. ngadep
        c. ngamaling
        d. miara


12. 
Soal UAS Bahasa Bali Kelas 3 SD (Semester Genap)
    
     tegarang napi wacen aksarane baduur…………..
       a. Bali gula
       b. gula Bali
       c. nguda gati
       d. buda mani


13.   
Soal UAS Bahasa Bali Kelas 3 SD (Semester Genap)

tegarang napi wacen aksarane baduur…………..
        a. aji males
        b. uji melas
        c. aji molas
        d. kati malas


14. I meme ngaba gapgapan jaja Bali uli peken. Jaja basa alusne…………..
        a. janganan
        b. sanganan
        c. jajanan
        d. dagangan


15. Pura Tanah Lot tongosne di kabupaten …………..
        a. Tabanan
        b. Klungkung
        c. Karangasem
        d. Badung


16. Pura Besakih tongosne di kabupaten …………..
         a. Gianyar
         b. Klungkung
         c. Karangasem
         d. Buleleng


17. Kayu nyuh madan seseh, kayu nangka madan…………..
        a. tewel
        b. uyung
        c. cenana
        d. jati


18. Kayu sane bone miik madan kayu…………..
        a. tewel
        b. uyung
        c. cenana
        d. jati


19. Jani rahina buda, sane bin telun rahina…………..
        a. sukra
        b. saniscara
        c. redite
        d. soma



20. Made Merta jani ngae tipat duang akelan. Duang Akelan liune …………...
        a. nemnem
        b. roras
        c. adase
        d. solas


21. I Dadong ngelah bebek liune plekutus. Sane madan plekutus…………..
        a. 15
        b. 16
        c. 17
        d. 18


22. Punyan dapdape madan…………..
        a. kapkap
        b. kayu sakti
        c. slepan
        d. kayu sugih


23. Punyan nyuh sane anggone lakar wewangunan madan…………..
        a. seseh
        b. uyung
        c. papah
        d. kluping


24. Sane orahange kayu ketewel inggih punika…………..
        a. kayu jati
        b. kayu nangka
        c. kayu jaka
        d. kayu nyuh


25. I Made jemet sajan melajah. Jemet len raosne…………..
        a. mayus
        b. anteng
        c. males
        d. lengit


26. Batisne metatu mesuang getih. Batis raos alusne…………..
        a. cokor
        b. kaki
        c. buntut
        d. jeriji


27. Ajeng-ajengan sane witne uli beburon madan sumber energi…………..
        a. cahaya
        b. nabati
        c. hidup
        d. hewani


28. Sumber energi sane paling utama di gumine inggih punika…………..
        a. bulan
        b. matan ai
        c. api
        d. angin


29. Sumber energi nabati witne uli…………..
        a. buron
        b. jukut
        c. buah
        d. gizi


30. Energi sing bise diciptakan lan diilangin, nanging bise diubah ke bentuk…………..
       a. yeh
       b. ajeng-ajengan
       c. bentuk lenan
       d. aliran listrik




Soal Ulangan Bahasa Bali Semester Genap 2020

# UAS Bahasa Bali 2020

Ingin mendapatkan soal-soal terbaru, silahkan Kontak Web




Kunci Jawaban

No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
1
D
11
D
21
D
2
B
12
B
22
B
3
B
13
C
23
A
4
A
14
B
24
B
5
B
15
A
25
B
6
C
16
C
26
A
7
C
17
A
27
D
8
A
18
C
28
B
9
D
19
B
29
B
10
A
20
B
30
C

Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2020 Tempat Berbagi Informasi | All Right Reserved