Sabtu, 25 Juli 2020

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 2 SD (Semester Genap)

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 2 SD (Semester Genap)


Soal UAS Bahasa Bali Kelas 2 SD (Semester Genap)


Indayang pilih silih tunggil pilihan A, B, utawi C sane pinih patut.


Wacen satuane puniki!


I Ubuh
Ada tuturan satua, anak ubuh. Nu cerik suba kalahina mati baan meme bapanne. Ento krana ia adanina I Ubuh. I Ubuh ajaka teken pekakne. Geginan pekakne sai-sai makena bubu ka tukade. I Ubuh demen pesan nutug anak makena bubu. Wireh sai maan udang, sayan demen ia nutug pekakne.

1. Napi judul satuane  baduur…………..
        a. cerik
        b. I Ubuh
        c. satua


2. Sareng sire I Ubuh makena bubu…………..
        a. bapane
        b. beline
        c. pekakne


3. I Ubuh demen pesan makena bubu, krane…………..
        a. sesai maan udang
        b. sesai ka tukade
        c. krane ia adane I Ubuh


4. ring dije I Ubuh makena bubu…………..
        a. jumahne
        b. tukade
        c. di carike


5. Meme bape di jumah madan…………..
        a. pekak
        b. paman
        c. rerame


6. I meme ngelah meme madan…………..
        a. pekak
        b. bibik
        c. dadong



7. Sane madan woh-wohan inggih punika …………..
        a. padi
        b. jagung
        c. poh


8. Don nyuh sane ngude madan…………..
        a. slepan
        b. danyuh
        c. busung


9. Ambune sane sampun wayah madan…………..
        a. ron
        b. bluluk
        c. sagu


10. Sane dibi rahina anggara, yening mangkin rahina…………..
        a. saniscara
        b. redite
        c. buda


11. Sane mangkin rahina sukra, yening bin mani rahina…………..
        a. saniscara
        b. redite
        c. buda


12. Jukute rasane lalah krane lebian…………..
        a. uyah
        b. tabia
        c. rujak


13. I meme meli jukut di peken. Jukut alus raosne…………..
        a. janganan
        b. ajengan
        c. ulam


14. Anak sane mejalan kejet utawi batisne bawakan aneh madan....................
        a. buta
        b. pikun
        c. perot


15. Luh Sari yen mekenyem sujenan. Sujenan tongosne di....................
        a. pipine
        b. basang
        c. bibih


16. Tongos siape metaluh madan…………..
         a. kandang
         b. bembengan
         c. sebun



17. Inan siape sane luh madan…………..
         a. penglumbah
         b. pengina
         c. pitik


18. Panak kambing madan…………..
        a. mimi
        b. wiwi
        c. cici



19. Yening ngawag ngentungang luu sinah lakar…………..
        a. blabar
        b. kedas
        c. becik


20. Anake sane ngentungang luu ka tukad nyiriang laksanane…………..
        a. becik
        b. melah
        c. jelek



21. Cingakin gambare puniki!

   Soal UAS Bahasa Bali Kelas 2 SD (Semester Genap)

Beburon baduur mebatis…………..
         a. dadua
         b. tetelu
         c. patpat


22. Beburon sane nenten mebatis …………..
        a. bikul
        b. balang
        c. lelipi


23. Plekutus juang lelima dadi…………..
        a. limolas
        b. telulas
        c. roras


24. Limolas yening tambahin nemnem dadi…………..
        a. duang dase
        b. selikur
        c. siangolas


25. I Pekak ngelah pitik selikur, mati roras. Sisan pitikne I Pekak mangkin…………..
        a. adase
        b. asie
        c. akutus



Soal Ulangan Bahasa Bali Semester Genap 2020

# UAS Bahasa Bali 2020

Ingin mendapatkan soal-soal terbaru, silahkan Kontak Web



Kunci Jawaban

No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
1
B
6
B
11
A
16
B
21
A
2
C
7
C
12
B
17
B
22
C
3
A
8
C
13
A
18
B
23
B
4
B
9
A
14
C
19
A
24
B
5
C
10
C
15
A
20
C
25
B

Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2020 Tempat Berbagi Informasi | All Right Reserved