Sabtu, 25 Juli 2020

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 1 SD (Semester Genap)

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 1 SD (Semester Genap)


Soal UAS Bahasa Bali Kelas 1 SD (Semester Genap)

Indayang pilih silih tunggil pilihan A, B, utawi C sane pinih patut. 


Wacen gegendingane puniki!

Putri Cening Ayu
ngijeng cening jumah
meme luas malu
kapeken meblanje
apang ade darang nasi


1. Napi judul gendingane baduur…………..
         a. putri cening malu
         b. putri cening ayu
         c. ngijeng cening jumah


2. Meme luas malu, kapeken…………..
        a. luas malu
        b. meblanje
        c. darang nasi


3. Ring dije Putri Cening Ayu oraine ngijeng…………..
        a. kapeken
        b. sekolah
        c. jumah


4. Sapasire sane luas kapeken…………..
        a. bape
        b. putri cening ayu
        c. meme


5. Dina wrespati hari…………..
        a. senin
        b. rabu
        c. kamis



6. Nuju sirep yening dingin patut nganggen…………..
        a. saput
        b. sepatu
        c. masker


7. Gambare puniki madan…………..
Soal UAS Bahasa Bali Kelas 1 SD (Semester Genap)

        a. meong
        b. sampi
        c. kucit


8. Panak sampi madan…………..
        a. godel
        b. konyong
        c. bebedag


9. Ubuh-ubuhane sane mebatis dadue…………..
        a. sampi
        b. siap
        c. celeng


10. 11 niki madan angka…………..
        a. solas
        b. roras
        c. molas


11. 15 niki madan angka…………..
        a. solas
        b. roras
        c. molas


12. Sane madan angka siangolas…………..
        a. 16
        b. 18
        c. 19


13. Jeriji limane liune…………..
        a. 10
        b. 15
        c. 5


14. Sopir kapal di pasihe madan…………..
        a. pilot
        b. nahkoda
        c. sopir


15. Ane muani madan Made Bawa, muani tungkalikane…………..
        a. cenik
        b. anak luh
        c. bancih


16. I Putu ngeling sigsigan kalaine teken memene ka peken. Ngeling cirin anake…………..
        a. liang
        b. sebet
        c. demen


17. Cingakin gambare puniki!

Soal UAS Bahasa Bali Kelas 1 SD (Semester Genap)
Gambare baduur madan…………..
        a. pulpen
        b. potlot
        c. pena


18. I Cubling medaar nasi di paon. Medaar raos alusne inggih punika…………..
         a. ngajeng
         b. makan
         c. ngamah


19. Bersihin kupinge apang kedas. Kuping bahasa alusne…………..
          a. hirung
          b. cangkem
          c. karna


20. Kukune I Koncreng bersih sajan. Kuku bahasa alusne…………..
         a. naka
         b. prabu
         c. lelata


21. Bulu ane mentik di jagute madan…………..
         a. alis
         b. kumis
         c. jenggot


22. Adin tiange mare muruk mejalan. Ane anggen mejalan inggih punika…………..
         a. batis
         b. lime
         c. basang



23. Murid-muride mirengang pepelajahan di kelase. Sane anggen mirengang inggih punika…………..
        a. kuping
        b. cunguh
        c. bibih


24. Manjus bahasa Indonesiane…………..
        a. mencuci
        b. mandi
        c. tidur



25. Yening mangkin rahina Redite, bin mani rahina …………..
        a. soma
        b. anggara
        c. buda


Kunci Jawaban bisa ditanyakan di Kontak Web

Soal Ulangan Bahasa Bali Semester Genap 2020

# UAS Bahasa Bali 2020

Kunci Jawaban

No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
No
Kunci
1
B
6
A
11
C
16
B
21
C
2
B
7
C
12
C
17
B
22
A
3
C
8
A
13
A
18
A
23
A
4
C
9
B
14
B
19
C
24
B
5
C
10
A
15
B
20
A
25
A

Read other related articles

Also read other articles

© Copyright 2020 Tempat Berbagi Informasi | All Right Reserved